Fotograf Mortensen


Åbningstider

Vedtægter

Kontakt os

Bestyrelsen

Langeskov lokalhistoriske Arkiv blev stiftet af Langeskov Kommune tilbage i 1972. Arkivet fik til huse hos Biblioteket i Jernbanegade  nr. 14, og den første arkivleder var Finn Sanderlund. i august 1972 vedtager Langeskov kommunalbestyrelse de første vedtægter for Langeskov Lokalhistoriske Arkiv som en afdeling under Langeskov kommunes Biblioteksvæsen.
Langeskov  kommunes lokalhistoriske forening stiftets  på generalforsamlingen den 7. november 1990. Foreningens virke var som støttekreds for Langeskov kommunes Lokalhistoriske Arkiv.
I dag er Arkiv og forening slået sammen  i en  forening Langeskov Lokalhistoriske Forening.
Du finder vores vedtægter her:
Foreningen udgiver to blader om året og du kan læse det sidste numre af blade her. Der afholdes foredrag og udflugt og mere om det i vort blad. Foreningen driver arkivet og sikre der er medarbejdere.

Ønsker du medlemskab af Langeskov Lokalhistoriske Forening kan du skrive til os her:  Vi har to slags medlemskab for en hustand (140,00 kr)eller enkeltmedlem (75,00 kr.)

Har du spørgsmål til os kan du skrive her:

Årgang 2023 nr.1 kan hentes som PDF fil.
Klik på bladet

Serie med postkort fra Langeskov og omegn.
Klik på kortet

På arkivet har vi ca. 18000  glasplader fra den lokale fotograf  Anders Johannes Mortensen født den 14. Februar  1883 i Marslev. De mange glasplade er skænket af Marie Mortensen der var gift med A.J. Mortensen, som også var fotograf. Arkivet erhvervede de mange glasplader i 1973 sammen med regnskabsbøger der fortæller hvornår og hvem der har bestil foto. Hele samlingen rækker fra 1905 til 1955 og de fire lasede bøger med alt noteret ned med hvem der har bestilt navn, hjemby. Desværre rummer bøgerne der nu er blevet affotograferet ikke hvem der er taget foto af, nogle er blevet genkendt men mange er ukendte.
Helle Jensen begyndte for år tilbage at digitaliser de mange glasplader. Erik Knudsen overtog opgaven og arkivet er nu nået gennem rigtig mange foto. Desværre er ikke alle i god stand efter så mange års arkivering.
De mange foto rummer alt fra bryllup, skolefoto, konfirmation, bygninger og andre aktiviteter i området og fortæller en helt unik historie for Langeskov og omegn.
På nettet findes en hjemmeside om lokale fotografer her iblandt også Marie og Anders J. Mortensen.
Link findes her:  til Fotohistorie.
Klik på foto for at se et udsnit af Mortensens foto.